Contact

Jos Campman in Thailand

Typisch Thailand is een journalistiek project van Jos Campman. Na een journalistieke loopbaan in Nederland en op Curaçao woont hij sinds 2013 ‘happy retired’ in Bangkok.

Aanvankelijk schrijft hij voor Thailand-liefhebbers die land en inwoners beter willen begrijpen, onder andere in ‘De Groene Amsterdammer’ en 'One World'.

Samen met Harold Rolloos begint hij ‘Goede Zaken in Thailand’ (ism Nederlandse ambassade Bangkok en MKB-Thailand), waarvoor ze ondernemers portretteren.

In maart 2020 bouwt Jos zijn Facebookpagina Typisch Thailand Telex om tot een actueel platform met info over Corona in Thailand en reizen naar Thailand. De dagelijkse update trekt tot 20.000 lezers.

In Corona-tijd initieert hij de actie ‘Help helpen in Thailand’. Samen met de Netherlands-Thai Chamber of Commerce NTCC, Thailand Zakelijk en Mazars Thailand wordt ruim 35.000 euro opgehaald voor voedselhulp aan arme Thai door Nederlanders in Bangkok, Chiang Mai. Jomtien en Phuket.

Andere Covid-activiteiten zijn 'Typisch Thailand Tips' van en voor landgenoten in Thailand (met 40 deelnemende ondernemers) en de serie 'Hoe is het nou met...' over ervaringen van Nederlanders en Vlamingen tijdens en na de crisis (samen met Netherlands Thai Chamber of Commerce)

Alles bij elkaar is Jos tijdens de crisis dagelijks druk met Typisch Thailand.

Typisch Thailand Telex is sinds Covid nog steeds het hoofdpodium waarop Jos opereert.  Naast typisch Thaise berichten blijft er aandacht voor opmerkelijk nieuws en relevante info voor toeristen en landgenoten die in Thailand wonen en werken. Ook samenwerking met derden is gebleven.

Maar Jos heeft bewust ook weer veel tijd ingeruimd om 'happy retired' te zijn in het Land van de Glimlach en in het bijzonder in zijn Stad der Engelen

 

CV: www.linkedin/in/joscampman

Email: typischthailand@hotmail.com

Administratie en support van de donaties en betalingen op deze site worden verzorgd door:

Reporters Online B.V.
Leidseplein 32 2013 PZ Haarlem
support@reportersonline.nl
Kamer van Koophandel: 65844173
BTW-nummer: NL856284105B01
Telefoon: 0616477336

Voor vragen over betalingen kun je je wenden tot Reporters Online via bovenstaand mailadres. Meer informatie over onze donaties en onze algemene voorwaarden:

https://reportersonline.nl/ro-information/algemene-voorwaarden-reporters-online/